Дипломатичний екскурс в історію відносин України та Аргентини

28.11.2017

Що потрібно для студента, щоб після закінчення університету стати справжнім професіоналом, зокрема - у галузі дипломатії?

Відповідь на це питання проста: необхідно мати не тільки високий освітній, інтелектуальний потенціал, а й мистецтво застосовувати його на практиці. Саме тому зустрічі студентів спеціальностей «міжнародні відносини», «міжнародне право», «міжнародні економічні відносини» з представниками міжнародних структур, акредитованих в Україні, тематичні екскурсії до посольств, участь у міжнародних конференціях стали реальним складником навчального процесу Київського міжнародного університету.

Так, 28 листопада 2017 року тридцять один студент і три викладачі, на чолі з директором Навчально-наукового інституту міжнародних відносин КиМУ професором Тіменко І.В., стали учасниками відеоконференції в приміщенні Аргентинського Дому в Україні на тему: «25 років встановлення відносин між Аргентинською Республікою та Україною», організатором якої було Міністерство закордонних справ Аргентини.

Конференція була дуже пізнавальною. Завдяки прямому включенню з Буенос-Айресом лекція міністра закордонних справ Аргентини дала можливість студентам більше дізнатись про культуру, традиції країни, а також багаторічну успішну співпрацю з Україною, адже Аргентина двічі визнавала незалежність України: 1921 року та 70 років потому, у грудні 1991 року, 2017 року відзначається 120-ти річниця першої української еміграції до Аргентинської Республіки.

Студенти КиМУ, які вивчають іспанську мову, мали нагоду використати набуті знання при практичному спілкуванні з Надзвичайним та Повноважним Послом Паном Альберто Хосе Алонсо.

Найближчим часом студенти планують відвідати Аргентинський Дім, зокрема, 8-й семінар з аргентинської літератури, цикл заходів: «Великі режисери аргентинського кіно», «Школа аргентинського танцю» та ін.