Телебачення… Яке воно із середини? Екскурсія на ICTV

28.10.2016

28 жовтня 2016 року студенти першого курсу Інституту телебачення, кіно і театру Київського міжнародного університету побували за кулісами телеканалу ICTV (організатор – доцент Мошкіна О.Л., заступник завідувача кафедри аудіовізуального мистецтва та виробництва).

Безперечно, це була яскрава подія для студентів, тому що попасти на телеканал не так і просто, а крім того, для майбутніх телеоператорів та телережисерів це ще й можливість побачити місце своєї майбутньої роботи, адже всі телеканали України є нашими потенційними роботодавцями.

Студенти на власні очі побачили, як готується випуск програми «Факти» та її подача в прямому ефірі. Випусковий режисер програми Марія Косовська розповіла про специфіку роботи журналістів newsroom і поділилася курйозними історіями зі знімального майданчика. Ексклюзивно, лише студентам Інституту телебачення, кіно і театру, дозволили зазирнути до майстерні монтажу, у кабіну режисерського пульта, до телевізійного архіву, поспілкуватися з операторами каналу та навідатись у гримерну, у якій команда КиМУ познайомилася з обличчям і голосом програми «Факти» ведучою Оленою Фроляк.

Спостерігаючи на прямим ефіром новин з кабіни режисерського пульта, у майбутніх дикторів, телеведучих, режисерів та операторів виникло безліч питань, пов’язаних з окремими технічними аспектами сучасного ТВ. Активну позицію та зацікавленість помітили представники телеканалу і запросили студентів КиМУ на стажування.

Варто зазначити, що Інна Шевченко – ведуча головного випуску новин «Факти» на ICTV - у недалекому минулому є випускницею Київського міжнародного університету.

Інститут телебачення, кіно і театру висловлює щиру вдячність продюсеру інформаційної служби Юлії Конік за органазацію і теплий прийом студентів КиМУ. Сподіваємось на подальшу співпрацю з провідним телеканалом України - ICTV.

Про ICTV:

Власну історію в українському телеефірі канал розпочав 24 роки тому, 1992 року. Нині ICTV володіє однією з найбільших недержавних мереж ефірного мовлення в Україні, обсяг якого — 24 години на добу. Кожен день на ICTV – це нові ідеї, які гуртують навколо себе талановитих журналістів, продюсерів, ведучих і шоуменів. Пріоритетним для ICTV вже багато років залишається інформаційний блок мовлення. На каналі виходять інформаційно-аналітичні програми «Факти», «Факти. Спорт», а також підсумковий публіцистичний проект «Факти тижня з Оксаною Соколовою».