Студенти Юридичного інституту КиМУ у Конституційному Суді України (КСУ)

28.11.2016

28 листопада 2016 року студенти II курсу спеціальності "Право" та "Міжнародне право" разом із проректором з навчально-виховної роботи професором Данченко Т.В., директором Юридичного інституту доцентом Панфіловою Ю.М., зав. кафедри теоретичних та приватно-правових дисциплін доцентом Сапаровою А.О., заступником зав. кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства доцентом Судак І.І., доцентом кафедри теоретичних та приватно – правових дисциплін Ткаченко О.В. відвідали Конституційний суд України.

Мета екскурсії полягала в поглиблені знань студентів щодо завдань, повноважень та засад діяльності КСУ, підвищенні правової свідомості та правової культури майбутніх юристів, інтересу до обраного ними фаху, рівня обізнаності про порядок захисту прав і свобод громадян єдиним органом конституційної юрисдикції в Україні.

Під час екскурсії, яку провела помічник керівника секретаріату Олена Борисівна Панченко, студенти ознайомилися з історією становлення КСУ як органу конституційного контролю й органу юстиції, основними завданнями і повноваженнями щодо гарантування верховенства Конституції України як Основного закону на всій території нашої держави. Відвідали бібліотеку з її унікальними фондами, побували в архіві. Вразив своєю красою музей Конституційного Суду України, в якому знаходяться цінні подарунки від представників інших країн, портрети діючих суддів та тих, що у відставці. Також екскурсанти зазирнули до найсвятішого місця Конституційного Суду України – зали засідань.

Екскурсія видалася цікавою та змістовною.

Дана поїздка наповнила студентів новими враженнями та стала чудовим початком тижня правових знань!

Як зазначили самі екскурсанти: «….Побувавши в залах Конституційного Суду України, відчувши його «дух», з’явилося бажання досконально вивчити його діяльність. Сподіваємось повернутись через 20 років вже у крісла суддів…»