Майстер-клас з творцем Гімну всесвітнього кліматичного маршу

14.03.2016

"Иногда кажется, что каждая попытка улучшить этот мир, это всего лишь
маленькая капля в океане, однако, что такое океан, если не много-много капель. Я верю,
каждый может сделать мир лучше. Давайте сортировать отходы, есть больше овощей и
фруктов, не мусорить на улицах, правильно утилизировать батарейки и не тратить
кучу денег на не нужные нам вещи. Поверьте, соблюдая эти правила, мы уже сделаем
доброе дело, потому что именно мы способны спасти нашу планету, наш дом. Нет "других",
которые сделают вместо нас. Есть только мы. И нам действовать.
Я готов, а вы? " ( Норман Шелест)

14 березня в Київському міжнародному університеті відбулась зустріч з випускником Інституту телебачення кіно і театру, спеціальності «кіно-, телемистецтво», а нині відомим на всю Україну співаком – Норманом Шелестом. Слухачами майстер-класу були студенти спеціальностей «журналістика» та «кіно-, телемистецтво» ( організатор – Порожна С.Г., доцент кафедри кіно-телемистецтво).

Майстер-клас розпочався зі спогадів Нормана про навчання в КиМУ, можливість реалізувати себе ще зі студентських лав, беручи участь у зйомках телевізійної програми «Студентський квиток» і кінофестивалях. На підтвердження цього Норман показав студентам свою випускну кваліфікаційну роботу «Дуайт», де він виступив у ролі слідчого і яка свого часу, 2012 року, посіла призове місце на XV Бердянському міжнародному кінофестивалі. Після закінчення перегляду співак зізнався, що на цьому його акторська кар’єра закінчилась.Проблеми екології завжди хвилювали пана Шелеста, тому ідея стати корисним представником екоруху з'явилася давно, але він не знав як її реалізувати.

Згодом виникла ідея написати пісню, бо був упевнений, що музика точно приверне увагу соціуму до цієї проблеми. Його англомовний трек «Save the green» став Гімном Всесвітнього Маршу боротьби зі зміною клімату у світі.

Його пісня – це заклик зберегти нашу планету, вберегти природу від поступового забруднення і знищення: « … Ми купуємо непотрібні нам речі, які через певний час поповнять колекцію непотребу на переповнених плантаціях-смітниках. Наші голови прикуті до екранів телевізорів, з яких виливається чергова порція отрути-брехні. Політика. Війна. Гроші. Ми вгрузаємо в багно власного виробництва, переконуючи себе, що це цілющі грязі. Ми плачемо, коли розбивається дорогий мобільний телефон, проте ми не проливаємо сліз через незаконно винищені гектари лісу чи забруднену річку. Нікому нема діла до зниклих видів тварин. Ми про них вже і не знаємо. Екологічні проблеми - актуальні, проте про них мало говорять. А я не буду мовчати і закликаю: SAVE THE GREEN!!!...»

На останок Норман виконав пісню, що принесла йому славу та визнання. Гучні оплески як найкраще передали ту гаму захоплення, яку викликала композиція у вдячних слухачів:Норман Шелест