Майстер-клас «Я знаю і умію захищати свої права в Європейському суді з прав людини»

26.12.2016

Європейський суд з прав людини — одна з інституцій Ради Європи, створена 1959 року для контролю за дотриманням прав і свобод людини та громадянина, закріплених у Європейській конвенції з прав людини. Розташований у Страсбурзі (Франція).

Майстер-клас на тему «Я знаю і умію захищати свої права в Європейському суді з прав людини», який відбувся 26 грудня 2016 року для студентів I–IV курсів спеціальності міжнародне право, був проведений з метою ознайомлення студентів з Європейською конвенцією про захист прав людини та приурочений до міжнародного Дня прав людини. Спікер - доцент кафедри міжнародного права і порівняльного правознавства С.М. Юрченко (організатори - доцент Ю.М. Панфілова, директор юридичного інституту, к.ю.н. та доцент І.І. Судак, заступник завідувача кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, к.і.н.).

Світлана Миколаївна детально схарактеризувала порядок і підстави для індивідуальних звернень до Європейського суду з прав людини. Також під час майстер-класу були розглянуті основні положення Європейської конвенції з прав людини й основних свобод, загальні положення процедури розгляду конфліктних питань у ЄСПЛ і проблеми з виконанням рішень ЄСПЛ в Україні.

Студенти активно відреагували на чергову сторінку знань, які отримали на майстер-класі і ставили цікаві питання доповідачу. Упевненні, що отримані знання допоможуть студентам КиМУ в юридичній практиці, адже тепер вони знають, яким вимогам повинна відповідати заява, яка буде прийнята Європейським судом з прав людини.