Студентська театральна прем’єра на сцені Мукачівського драматичного театру

27.05.2018

Акторська школа Інституту театрального мистецтва Київського міжнародного університету відома в усій Україні не лише завдяки кваліфікованим фахівцям, майстрам-практикам, народним і заслуженим артистам України, які готують молоду генерацію акторів театру та кіно, а й потужною практичною базою. Щорічно студенти майстерні народного артиста України, професора Лева Сомова беруть активну участь у всеукраїнських і міжнародних фестивалях-конкурсах, гастрольних турне Україною:

Вистава «Ящірка» (режисер-постановник Валерія Демченко), у виконанні студентів-театралів Київського міжнародного університету, прем’єра якої відбулася ще в липні 2017 року, викликала дуже позитивний резонанс у країні, завдяки оригінальності жанру, органічній постановці, прекрасній грі акторського складу.

Цьогоріч виставу охоче сприйняв глядач Західної України, яку жителі Мукачева вперше побачили на власні очі в межах XIX Міжнародного фестивалю етнічних театрів національних меншин України "Етно-Діа-Сфера". Від 20 до 27 травня студенти майстерні н. а. України Лева Сомова в складі 18 осіб стали учасниками 4 фестивального дня на базі Мукачівського драматичного театру, зачарувавши глядачів запальною енергетикою і драйвом! За півтори години глядач поринув у світ фентезі, де все відбувається уперше: поява перших людей, вперше виловлено рибу та здобуто вогонь. Перші непорозуміння - від появи зброї до початку війни на Землі. який гостинно приймав майданчик Колектив.

Після завершення вистави зал стоячи дякував акторам гучними оплесками, довго не відпускаючи за лаштунки.

Київський міжнародний університет висловлює щиру вдячність організаторам Фестивалю: директору-художньому керівнику театру Глебі Ю.Ф., головному режисеру Тищуку Є.В., директору фестивалю Шутюку Ю.С. за запрошення і можливість стати невід’ємною частиною яскравого фестивального свята, продемонструвати власні мистецькі надбання на професійній сцені, за сприятливі умови та всебічну підтримку.

З нетерпінням чекаємо на нові зустрічі з глядачами Мукачева в межах нових Фестивалів
і будемо раді майбутнім студентам Київського міжнародного університету
з кола випускників шкіл цього прекрасного міста!