Співпраця: науковці КиМУ - МАН-Школа – шлях до наукової творчості української молоді

23.05.2018

18 травня 2018 року на базі Броварського навчально-виховного об’єднання, відбувся семінар-практикум для слухачів МАН Київської області на тему: «Інноваційні технології – інструмент успішного написання науково-дослідницьких робіт». Організатор – Панкова О.О. (міський осередок МАН у м. Бровари).

У роботі семінару взяли участь понад 30 старшокласників - членів міського територіального осередку МАН та педагоги - керівники учнівських науково-дослідницьких робіт.

У межах програми «Школа-КиМУ: партнери в освіті» до участі в семінарі були запрошені науковці Київського міжнародного університету, зокрема доцент Черкас Тетяна Володимирівна (к.і.н., заступник директора Коледжу КиМУ), яка в своєму виступі підкреслила значимість історичних наук у суспільному розвитку людини, поділилася досвідом написання наукової роботи, надала корисні поради щодо застосування програми оформлення списку літератури та презентувала заходи, в яких можуть брати участь юні науковці.

Під час семінару переможниці конкурсів-захисту науково-дослідницьких робіт поділилися враженнями від участі, зокрема Корчинська Катерина (Всеукраїнський конкурс) презентувала свою роботу «Сучасна англійська мова в ракурсі новітніх засобів спілкування (СМС і сервісів миттєвих повідомлень)» і Слижук Ольга (ІІ обласний етап-конкурс, Всеукраїнський етап Intel-Eko Україна та Всеукраїнська олімпіада «Шевченківська весна») поділилася досвідом своєї участі, правилами проведення лабораторних досліджень і використання інформаційних технологій під час дослідження теми «Вплив кокарніту на лікування алкогольної полінейропатії».

23 травня 2018 року науковці Київського міжнародного університету професор Некряч А.І. (д.політ.н., академік Української академії політичних наук, проректор з наукової роботи) та доцент Коноваленко С.О. (к.мед.н., завідувач кафедри медсестринства) стали співорганізаторами науково-практичної конференції «Упровадження медичної реформи – важливий складник інтеграції України до європейського простору», яка відбулась у Прилуцькому медичному училищі Чернігівської області (директор – Котляр Т.І.) за участю студентів і викладачів училища. Темами виступу науковців були: «Людина ХХІ століття: якою їй бути?» - Некряч А.І. та «Здоров'я людини як найбільше надбання. Сучасні методи лікування» - Коноваленка С.О., а також учасникам конференції були представлені відеопрезентація Київського міжнародного університету, телепрограма «Студентський квиток», підготовлена студентами спеціальностей «журналістика» та «аудіовізуальне мистецтво та виробництво» університету. Прекрасне враження справили також виступи студентів медичного училища, зокрема, «Здорова дитина – здорова нація» (Шара А. – 4-й курс, лікувальна справа, н-д робота з акушерства) та «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф у Чернігівській області» (Кудлай Я. – 4-й курс, лікувальна справа, н-д робота з внутрішньої медицини).

Маємо надію на те, що всім учасникам семінару та науково-практичної конференції знадобляться набуті знання, навички пошукової, дослідницької роботи, уміння самостійно проводити експерименти та працювати з науковою літературою.