Проект Ukrainian Street Art: дебати студентів КиМУ та Paris Institute of Political Studies

11.04.2018

11 квітня 2018 року студенти спеціальностей міжнародні відносини, міжнародне право, журналістики та аудіовізуального мистецтва Київського міжнародного університету приймали в своїх стінах делегацію у кількості 21 студента з європейських країн (Франція, Данія, Литва, Польща, Словакія, Нідерланди), об'єднаних Інститутом Політичних Досліджень Парижу (Paris Institute of Political Studies, Франція) в межах проекту Ukrainian Street Art (UArt).

Модератори зустрічі – професор Тіменко І.В. – проректор з іноземних мов КиМУ та Олів'є Ведрін - керівник Аналітичного центру «Континентальний університет» (Франція).

Paris Institute of Political Studies, організатор проекту, є справжньою кузнею політичної і дипломатичної еліти Франції, де головна увага акцентується не тільки на вивченні політичних та економічних наук, але і на освітніх сферах права, фінансів, міської політики, журналістики.

Проект Ukrainian Street Art (UArt) передбачає підвищення обізнаності громадськості Франції та міжнародної спільноти про військовий конфлікт в Україні за допомогою сучасних художніх засобів, зокрема вуличного мистецтва, що є прикладом реакції людей на конфлікт, який зачіпає кожного українського громадянина.

Гостей привітав президент Київського міжнародного університету, професор Хачатурян Х.В., висловивши впевненість, що сьогоднішня зустріч студентів України та країн ЄС, стане майданчиком обміну думками молоді з існуючих проблем не тільки в Україні, а й у інших країнах.

Зустріч проходила в формі круглого столу, під час якого гості та студенти КиМУ висловили свої позитивні думки щодо мети даного проекту, своє бачення та обізнанність з ситуацією на Сході України. Гарне враження на учасників справили фотографії вуличного мистецтва в Україні студентів університету, зокрема майбутніх журналістів Каменєвої Таісії, Аріни Грекової, Альони Рачок та міжнародного права Влада Кібальника. Найбільш активними в дискусіх стали студенти спеціальності міжнародне право, продемонструвавши прекрасне володіння англійською мовою: Томсон Олександр-Майкл, Бєлкіна Катерина, Тая Авраам, Рут Баланжи та ін.

Студентів Київського міжнародного університету цікавили питання: чи відчувають гості, перебуваючи в Києві, конфліктну атмосферу; хто ініціював даний проект і чому віддається перевага саме конфлікту в Україні, в той час як існують військові конфлікти в інших країнах світу; що взагалі гості знали про Україну до моменту військового конфлікту, звичайно крім Чорнобильської аварії; як вони бачать даний конфлікт: як гібридна війна між Україною та Росією чи громадянська війна та ін. В той же час гості цікавились як українські студенти бачать своє майбутнє в ЄС, їх оцінкою свободи слова, корупції, ролі преси, політикою президента України.

Обмін думками носив дуже інформативний, дружній характер, гості отримали сувеніри та друковану інформацію щодо спеціальностей, за якими ведеться підготовка фахівців у Київському міжнародному університеті, його співпраці з європейськими університетами, зробили багато спільних фото.

Хід зустрічі висвітлювали журналісти телепрограми
«Студентський квиток» та Телеканалу OBOZ.TV