Міжнародний день студента в КиМУ

16.11.2018

16 листопада 2018 року студенти Київського міжнародного університету та Коледжу долучилися до святкування Міжнародного дня студента, який відзначають в Україні та в усьому цивілізованому світі. Міжнародний день студента асоціюється з веселощами, радістю та щастям, але насправді, історія цього свята не така весела, як саме свято:

  • 28 жовтня 1939 року, в окупованій фашистами Чехословаччині, празькі студенти та їх викладачі вийшли на демонстрацію, щоб відсвяткувати річницю створення Чехословацької республіки. Окупанти розігнали демонстрацію, при цьому були розстріляні кілька студентів, сотні молодих людей потрапили до концтаборів. Через 2 роки Всесвітній конгрес студентів прийняв рішення, яким було вшановано пам`ять жертв нацистського режиму і 17 листопада 1946 року став Міжнародним днем студента. В Україні його почали святкувати з 1999 року.

Сьогодні це свято єднає все студентство, молодь України, дає прекрасний привід не тільки відпочити, привітати та відсвяткувати, але й згадати трагічні події, через які і з'явився Міжнародний день студента.

Святкування у КиМУ розпочалося вітанням президента університету професора Хачатуряна Х.В., вручення 25 студентам грамот за успіхи в навчанні, активну участь у студентському житті та створення позитивного іміджу Київського міжнародного університету. Ну а далі, відповідно до традиції, яка склалася впродовж багатьох років, почалися сюрпризи від викладачів, які викликали неймовірні оплески, атмосферу нестримних веселощів і позитиву: пісні – «Чорнобривці», «Дизайн Божий», «Хуторянка», «Ома», «Не моя війна» у виконанні Кузьмич І.Б., Макієнкова П.С., Ремиги Ю.С., Гетало О.В., Сирмай В.І., Алексанян В.І., Мейсара К.А.; танцювальні номери – «Сертаки», «Мушкетери», «Show must go on» (виконавці та постановники - Маньковська О.Ю., Майборода Н.В., Демченко В.П.); гра на фортепіано (Горенко Л.І.); власні поетичні твори (Скиба О.М.); баладу Р. Рождественського «О крыльях» (Жуковин О.В.). Сміх та оплески викликала сценічна постановка здачі заліків студентами, де в ролі студентів виступали викладачі, а роль викладача успішно виконав студент Лямін Ілля. Свято закінчилося фінальною піснею «Моя Україна!

Свято об’єднало всю кимушну родину та подарувало усім гарний настрій, щире спілкування, емоцій.

Дорогі студенти, вітаємо з Міжнародним днем студента!
Зі святом молодості, радості й натхнення, бажаємо успіхів у навчанні,
творчих злетів і щасливої життєвої долі!