Лекція представника Норвезько-Української торгової палати в КиМУ

12.11.2018

12 листопада 2018 року в Київському міжнародному університеті відбулась зустріч та лекція пана Амунда Міклебуста (Amund Myklebust) (члена Ради директорів Норвезько-Української торгової палати) на тему: «Співробітництво Норвегії та України, перспективні напрямки розвитку» (“Cooperation of Norway and Ukraine, promising areas of development"), у якій взяли участь студенти спеціальностей «міжнародні відносни», «міжнародне право», «міжнародні економічні відносини», «журналістики». Організатор – проф. Чернецька О.В., к.ю.н. та доцент Половинська В.В., к.і.н. (Інститут міжнародних відносин КиМУ). Робоча мова – англійська.

Пан Амунд Міклебуст є координатором міжнародних проектів, зокрема, в гуманітарній і економічній сферах (“Vikings”, “Hydro Energy” і ін), активно співпрацює з посольствами наших країн та Українською громадою в Норвегії. Студенти та викладачі отримали багато важливої інформації щодо проектів, які реалізуються в Україні:

  • використання сучасних технологій у сфері надання адміністративних послуг та реалізації програм соціального та економічного розвитку м. Києва;
  • проект «Україна-Норвегія» в місті Чернівці;
  • проект «Norwegian-Ukrainian cooperation in public sector economy education: finance, budgeting, accounting»;
  • співпраця в межах програми академічної мобільності Еразмус+;
  • проект «Перепідготовка та соціальна адаптація військовослужбовців та членів їх сімей в Україні».

Зі слів гостя набирає обертів торговельно-економічне співробітництво в галузях інформаційних технологій, енергетики, розширення постачання до України норвезької продукції рибальства та експорту, до Норвегії – української сільськогосподарської продукції.

Лекція викликала багато питань у студентів, на які вони отримали вичерпні відповіді: як Ви оцінюєте рівень освіти в Україні; яка співпраця ведеться з українською діаспорою в Норвегії; Ваша думка щодо вступу України в НАТО; соціальні інновації, специфіка проекту» та ін.

На прощання студент Артюх Андрій (I курс, міжнародні відносини) подякував пану А. Міклебусту за інформаційну лекцію та вручив брошуру з історії КиМУ, його освітянських досягнень та сувеніри.