Інтерактивні методи підготовки фахівців з туризму в КиМУ

26.10.2018

Підготовка фахівців у галузі туризму потребує особливих, сучасних підходів до форм і методів навчання. З цими завданнями успішно справляються викладачі кафедри міжнародного туризму Київського міжнародного університету. Так, 26 жовтня 2018 року, для студентів III курсу Коледжу КиМУ було проведене практичне заняття з дисципліни «Основи музейної справи» з використанням інтерактивних методів навчання.

Організатори – професор Вяткіна Т.Г. (д.екон.н., завідувач кафедри міжнародного туризму КиМУ) та Порплиця Н.Б. (викладач кафедри). Особливістю заняття було те, що воно проводилося за допомогою QR-кодів.

У самому серці Києва, на Андріївському узвозі, з’явилася незвичайна бруківка з QR-кодами та зображенням котів. Переходячи за QR-кодами, студенти мандрували від однієї туристичної локації до іншої, долучалися до відвідування історичних об’єктів міста, вивчення їх містичних історій. Ці коди надали доступ до таких об’єктів: Музей Однієї вулиці, мурал «Відродження», Київський академічний театр «Колесо», Будинок-музей М. Булгакова, Театр на Подолі, Замкова гора, житловий мікрорайон Воздвиженський, Замок Річарда, найстаріший збережений дерев’яний будинок Києва, Музей Івана Кавалерідзе, Алея художників, Андріївська церква, Старокиївська гора, Місто Володимира.

Під час подорожі студенти на практиці змогли опанувати навички ведення екскурсій музеями та визначними місцями, відповідали на запитання викладачів, змістовно та з користю провели заняття.