Інтелектуальний проект «Євроатлантичні перспективи України» у КиМУ

19.11.2018

19 листопада 2018 року в межах Тижня науки КиМУ, кафедрою міжнародних відносин Київського міжнародного університету, було проведено інтелектуальну гру «Євроатлантичні перспективи України». Модератори заходу: к.і.н., доцент Судак І.І. (заступник завідувача кафедри) та к.політ.н., доцент Крупеня І.М. (викладач кафедри). Учасниками заходу були студенти I-III курсів Інституту міжнародних відносин спеціальностей «міжнародні відносини» та «міжнародне право», а також учні 10-11-х класів Ліцею КиМУ.

Учасників проекту привітала проректор з наукової роботи університету д.політ.н., проф. Некряч А.І., яка зазначила, що Помаранчева революція 2004 року, Революція Гідності 2014 р. дали поштовх для продовження серйозної роботи з підготовки України до підписання Угоди про Асоціацію із ЄС, скасування візового режиму із країнами ЄС, участь у миротворчих місіях наших військових та спланованих щорічних Цільових планів «Україна-НАТО». Всі ці кроки та спільна робота політиків, дипломатів, науковців, представників навчальних закладів – є свідчення динамічності реалізації євроінтеграційних намірів України, які з кожним роком набувають дедалі чіткіше окреслених форм. Це пояснюється геополітичними змінами після розпаду СРСР і «великого розширення» Європейського Союзу у 2004 та 2007 рр., в результаті якого надпотужний економічний блок, яким є Євросоюз, та військово-політичне об’єднання НАТО вийшли на західні кордони колишнього Радянського Союзу.

Тому не випадково, що цей захід в стінах Київського міжнародного університету був присвячений питанню євроатлантичної перспективи України!

Позицію країн щодо євроатлантичних перспектив України представляли студенти Інституту міжнародних відносин КиМУ спеціальностей «міжнародні відносини» та «міжнародне право»:

США – Ковбель Карина;
Канада – Чітак Владлена;
Велика Британія – Бєлкіна Катерина;
Німеччина – Сальнікова Дарина;
Франція – Коробова Катерина;
Польща – Дерев’янко Тетяна;
Нідерланди – Степаненко Микола;
Угорщина – Божинська Анастасія;
Японія – Перевознюк Ірина;
Китай – Дудник Анастасія;
Росія - Шквира Григорій;
Україна – Глущенко Андрій.

Студенти-міжнародники відчули себе на місці перших осіб держави, що беззаперечно захищає інтереси власної країни, представили офіційну позицію обраної країни щодо євроатлантичних прагнень і можливостей України.

Студенти зрозуміли, що важливим для професії дипломата є високі моральні якості, хороші навички ораторського мистецтва, публічних виступів, ведення переговорів, уміння адаптуватись до будь-яких ситуацій, захід стали став справжнім уроком особливостей ведення дипломатичних переговорів.