Тиждень презентації спеціальностей журналістики, аудіовізуального мистецтва майбутнім абітурієнтам

07.03.2018

Від 5 до 7 березня 2018 року учні 7-11 класів Ліцею КиМУ мали можливість поринути у світ творчих професій завдяки тижню презентації Інституту журналістики, кіно і телебачення Київського міжнародного університету (директор – доцент Самойлов О.Ф., к.і.н.).

Ставши активними учасниками майстер-класів «Фабрика зірок», «Книжкова майстерня», «У кадрі», інтелектуальної гри «Зірка журналістики», конкурсу на краще читання віршів «Я-майбутній диктор», які підготували та провели викладачі інституту професор Мартиненко С.М., доценти Ярошенко Р.В., Самойлов О.Ф., Мироненко М.О., викладачі Бернацька Н.В., Гуляйченко Д.Є., старшокласники Ліцею та шкіл міста Києва зрозуміли, що професію журналіста можна віднести і до ремесла, і до творчості, і навіть до мистецтва. Щоб стати успішним професіоналом, необхідно мати літературні здібності, а головне – по-справжньому цікавитися життям і тим, про що доводиться писати чи розповідати. Адже саме очима журналіста, інтернет-журналіста більшість людей сприймають події в країні та світі майже про все: від державних новин до історій життя зірок.

Однією з найпрестижніших сфер діяльності нині є телебачення. Більше дізнатись про роботу диктора, радіо- та телеведучого допомогли екскурсії до навчально-виробничих теле- і радіостудій Київського міжнародного університету, де під час майстер-класів, учні мали змогу, працюючи з камерою, відчути себе в ролі радіоведучих, уявити себе впродовж 30 секунд і виявити власний творчий потенціал.

Учні виявили велику зацікавленість до презентованих спеціальностей і впевнені, що отримана інформація сприятиме їх професійному вибору в майбутньому.