Студенти–журналісти КиМУ в гостях на Радіо Свобода

25.09.2017

25 вересня 2017 року студенти ІІІ курсу спеціальності «журналістика» Київського міжнародного університету відвідали з ознайомчим візитом Радіо Свобода. Організатор – доцент кафедри соціальних комунікацій Козак В.А. ( к.філол.н.).

Радіо Свобода - некомерційна інформаційна служба, яку фінансує Конгрес Сполучених Штатів Америки і яка веде мовлення і поширює інформаційні програми через радіо, Інтернет і телебачення на 21 країну Східної і Південно-Східної Європи, Кавказу, Центральної Азії, Близького Сходу. Понад 23 мільйони слухачів, глядачів і читачів звикли регулярно слухати передачі, читати матеріали та знайомитись із мультимедійними продуктам. Понад 60 років тому на хвилях Радіо Свобода пролунало й українське слово, перші кілька років під назвою Радіо Визволення. Перша передача української редакції Радіо Свобода вийшла в ефір з Мюнхена 16 серпня 1954 року.

Під час візиту студенти мали змогу поспілкуватись із головним редактором радіо – Інною Кузнецовою, яка розповіла історію створення Радіо Свобода і його особливості.

Також студенти познайомилися з Іриною Штогрін - редактором таких спецпроектів, як «Донецький аеропорт», «Голодомор», «Ті, хто знає», яка ознайомила зі специфікою та основними аспектами створення новин, особливостями роботи новинного журналіста.

Візит мав велике практичне значення для студентів, адже вони змогли власними очима побачити прямий ефір з іншого боку, відвідати телестудію та навіть спробувати себе в ролі телеведучих і операторів, а також дізнатися про особливості роботи радіо з перших вуст.