Програма «Інтелект» Київського міжнародного університету в дії

10.01.2017

Реалізація програми «Школа-КиМУ: партнери в освіті» знайшла своє активне продовження в II півріччі 2016-2017 н.р. у співпраці Київського міжнародного університету з навчальними закладами України.

1. Одинадцяти класники зацікавилися пробним тестуванням у форматі, наближеному до ЗНО: близько 700 випускників шкіл м. Києва та області взяли участь у пробному тестуванні з української мови та літератури, математики, історії України, географії, хімії, тих предметів, які є профільними на спеціальності КиМУ. На наш погляд, пробне тестування корисно пройти випускникам шкіл саме у виші тому, шо вони можуть детально ознайомитися зі спеціальностями, за якими здійснюється підготовка в КиМУ, поспілкуватися з керівниками структурних підрозділів, ознайомитися з особливостями ВНЗ, створити своєрідну «дорожню карту» на шляху майбутнього абітурієнта до приймальної комісії аж до зарахування до складу студентів вищого навчального закладу.

2. Традиційно привертають увагу учнів інтелектуальні ігри в дебатному форматі, якими є наші «Судові дебати». Детальніше

3. XVII Всеукраїнська «Універсіада» передбачає допомогу учням розвивати вміння працювати з літературою, формувати дослідницькі навички, уміння презентувати перші результати своїх досліджень. Важливою ознакою нашої «Універсіади» є те, що цей конкурс науково-дослідницьких робіт проходить у виші, захист відбувається перед професорсько-викладацьким складом університету майбутніми викладачами, тобто учні роблять перші кроки до майбутнього вищого навчального закладу. Детальніше

4. Спільні заходи КиМУ з МАН м. Києва та Київської області доводять важливість налагодження співпраці у відкритому освітньому просторі заради досягнення однієї мети - навчання, виховання, розвиток учнів.

5. Активізувалася співпраця з навчальними закладами Деснянського району під егідою управління освіти: інтелектуальна гра «Майбутній психолог»; 30 січня - участь у нараді заступників директорів шкіл; 8 лютого - квест з учасниками клубу «Ерудит»; участь у районному заході «Мій родовід»; участь у районному конкурсі–фестивалі «Діалог держав - партнерство в освіті»; участь у районному конкурсі стартапів; участь у районному фестивалі педагогічної творчості «Весняна фантазія» тощо.

6. Традиційно реалізуються різноманітні спільні освітні програми з навчальними закладами Святошинського та Дніпровського районів.

7. Програма «Школа-КиМУ: партнери в освіті» передбачає також майстер-класи з відповідних спеціальностей, з тим, щоб учні змогли поринути у світ професій, наприклад: Мовна вікторина для майбутніх лінгвістів; Захоплююче країнознавство для майбутніх туристів; Стратегія успіху для економістів; Майбутніх юристів чекають судові дебати; екскурсія до навчальної аптеки та стоматологічної клініки, тощо. Так, 15 лютого до нас завітали учні Ліцею смт. Коцюбинське, а 21 березня – випускники ліцею «Еко» №198 м. Києва.

10. Формат співпраці з навчальними закладами передбачає участь як студентів, ліцеїстів, так і викладачів у такій діловій грі як учнівська конференція "Модель ООН". У березні такі конференції пройшли в гімназії №136 та СШ №197.

11. При Палаці дітей та юнацтва працює Медіа-школа, учні якої неодноразово були на майстер-класах в Інституті журналістики та Інституті телебачення, кіно і театру КиМУ. Творчі зустрічі допомагають відкрити можливості нашого медіапростору для майбутніх абітурієнтів. Детальніше

12. Відкритість освітнього простору університету та готовність до інновацій є запорукою активної участі викладачів КиМУ у Всеукраїнських конференціях, зокрема, у XVIII Всеукраїнській «Я - конференції асоційованих шкіл ЮНЕСКО», організованою Гуманітарною гімназією «Гармонія». Детальніше

13. Пробні вступні випробування.

14. Квест у Дніпровському районі.