Професія – режисер: унікальний майстер-клас від команди "1+1 Продакшн" у КиМУ

30.03.2018

«Ми, створюємо контент, який робить життя кращим» - саме під таким гаслом позиціонує себе один з лідерів виробництва телепродукту в Східній Європі «1+1 Продакшн», команда якого 30 березня 2018 року завітала до Київського міжнародного університету з унікальним майстер-класом - «Професія режисер: образ мислення. Стиль життя» (організатор – директор Інституту журналістики, кіно і телебачення О.Ф. Самойлов,, к.і.н, доцент).

Зустріч стала дійсно особливою подією для майбуніх фахівців мас-медіа, а нині студентів І-ІІІ курсів спеціальностей «журналістика», «аудіовізуальне мистецтво та виробництво» та «сценічне мистецтво», адже протягом двох годин, студенти набули змоги отримати професійні поради відразу від трьох «титанів» телевиробництва: Вікторії Лезіної - генерального продюсера «1+1 Продакшн», успішного медіаменеджера, Євгена Баранова - режисера-постановника серіалів «Хороший хлопець», «Поверни мою любов», «Той, хто не спить» та Андрія Музики - головного режисера телевізійних розважальних шоу «Голос», «Голос. Діти», «Танці з зірками» та ін.

Євген Баранов як режисер-постановник телесеріального виробництва, який розповів про всі тонкощі роботи з акторами, створення проектів телесеріального виробництва для групи каналів «1+1 медіа» в період від 2013 до 2018 року і процес їх постпродакшну: «У повнометражному фільмі ти повинен вкластись у 90 хвилин, із серіалом - усе по-іншому. Саме за це я і люблю свою роботу, за можливість розповісти довгу історію на телебаченні. Якщо ви обрали цей шлях, пам’ятайте головне правило: ви ніколи не зможете бути трішки режисером. У цілому, рецепт успішного проекту розподіляється так: 40% – це сама історія, 40% - кастинг і створення успішного командного «ансамблю», колективу однодумців і лише 20 % - чиста робота режисера. Але режисер – це людина, яка відповідає за кінцевий результат, який побаче глядач». Найбільше запитань до режисера виникло в майбутніх акторів щодо особливості режисерських критерій до акторів на кастингах.

Завершуючи свій виступ, Євгеній передав слово колезі «по цеху» Андрію Музиці - головному режисеру великих розважальних і концертних телешоу. Режисер розкрив таємниці специфіки роботи в прямому ефірі та ознайомив з телевізійними технологіями, які застосовуються при зйомках великих шоу, показавши фрагменти із записів власних робіт, зокрема телепроекту «Танці з зірками» та концертної зйомки грандіозного концерту виконавця Монатіка.

Майстер-клас виявився надзвичайно корисним для студентів, про що свідчила велика кількість запитань від молодих журналістів для інтерв’ю студентської газети КиМУ «PostScriptum+» і телепрограми «Студентський квиток». Репортаж з події можна буде переглянути вже в наступному випуску програми.