Професія будівельника – дорога в стабільне майбутнє (День Васильківського професійного ліцею у КиМУ)

15.02.2018

З розвитком людського суспільства відбувається невпинний розвиток праці, а з ним і поява нових професій. Якщо ще в XVII ст. існувало приблизно 200 професій, то в наш час їх уже понад 40 000. Однак не всі вони користуються однаковим попитом. Кожен з нас має обрати таку професію, яка б могла забезпечити матеріально, приносила б задоволення і гарантувала стабільне майбутнє. Відповідь одна – треба обрати таку професію, яка б мала попит завжди. А це, перш за все, професія будівельника, тому що, як відомо, вона одна з тих професій, що потрібна людству в усі часи.

Коледж КиМУ та Київський міжнародний університет готують фахівців із 23 спеціальностей. Тому випускники професійних училищ та коледжів, які оприділилися зі своєю майбутньою спеціальністю, є часті гості в стінах КиМУ.

Так, 15 лютого 2018 року в стінах Університету пройшов День Васильківського професійного ліцею у КиМУ, у якому взяли участь 25 випускників Ліцею у супроводі чотирьох викладачів. На абітурієнтів чекала 5-годинна програма заходів, яка передбачала: профорієнтаційний тренінг (доцент Абрамян Н.Д. – к.психол.н.), відео-презентація щодо спеціальностей КиМУ, програма «Студентський квиток» (демонструється на 15-ти телеканалах України), виступи проректорів та керівників структурних підрозділів (проректор з довузівської роботи - професор Рудаківська С.В., проректор з наукової роботи - професор Некряч А.І., директор Коледжу - професор Петренко Т.М., декан Факультету будівництва та архітектури - доцент Омельяненко М.В., декан Економічного факультету - доцент Опаленко А.М.). Чучковська О.М. керівник Центру міжнародних та громадських зв'язків університету провела ознайомчу екскурсію, під час якої гості відвідали спеціалізовані кабінети з будівництва та архітектури, судову аудиторію, лінгафонні, комп'ютерні лабораторії, навчальну аптеку, стоматологічну клініку (отримали брошури «Поради ортодонта» у подарунок). Провідні фахівці Київського міжнародного університету провели майстер-класи для майбутніх студентів: «Світ, в якому ми живемо» - професор Некряч А.І., д.політ.н.; «Безпека сучасного середовища» - доцент Омельяненко М.В., д.т.н.; бізнес-гра «Як стати успішним менеджером» - доцент Опаленко А.М., к.екон.н. та доцент Мягкова О.В., к.н.держ.упр. В актовій залі КиМУ на гостей чекало феєричне музично-хореографічне вітання у виконанні студентів I-III курсів спеціальності «сценічне мистецтво» (майстерня народного артиста України - Льва Сомова) та міні-спектакль в студентському театрі «Ковчег». Закінчився День Васильківського ліцею у КиМУ врученням сертифікатів та дипломів переможцям вікторин, майстер-класів, оголошенням результатів професійного тестування та позитивними емоціями, прекрасними враженнями від заходу, якими поділилися абітурієнти.

Дорогі абітурієнти,
Київський міжнародний університет та Коледж КиМУ – реальний шлях для реалізації ваших мрій!
До зустрічі 1 вересня!