Круглий стіл «Значення римського права для теорії і практики сучасного приватного права України» в Юридичному інституті КиМУ

24.05.2017

З давніх часів Рим мав особливе значення, будучи центром тяжіння інтелектуальних зусиль із перетворення соціального світу. Найбільше це стосується юристів, для яких Рим є справжньою батьківщиною, уособленням здатності творити суспільство за допомогою права.

Студенти І, ІІІ та ІV курсів Навчально-наукового юридичного інституту Київського міжнародного університету мали можливість долучитися до постійно триваючої вже багато століть роботи з осмислення римського спадку задля встановлення його значення для сучасної України в умовах її інтеграції до європейського простору.

Зокрема, 24 травня 2017 року відбувся круглий стіл на тему «Значення римського права для теорії і практики сучасного приватного права України», організований кафедрою теоретичних і приватно-правових дисциплін (завідувач кафедри – доцент Сапарова А.О., к.ю.н.).

Під час роботи круглого столу студенти виступили з цікавими та ґрунтовними доповідями, а також презентували підготовлені ними навчально-інформаційні плакати. На заході вирувала атмосфера творчої дискусії і цікавої насиченої інтелектуальної роботи.