День німецької мови та культури в КиМУ

18.05.2017

Німецька мова є другою за вживаністю мовою в науці. Той, хто вивчає і розуміє німецьку, підвищує свої шанси на ринку праці. Проте в Київському міжнародному університеті німецьку мову вивчають не лише майбутні філологи, але й учні 5-х класів Ліцею КиМУ, за участі яких і відбувся День німецької мови та культури (організатор - Ю.А. Борисенко, доцент кафедри германських мов та перекладу) 18 травня 2017 року в Інституті лінгвістики та психології КиМУ (директор – Нагачевська О.О., к.філол.н., доцент).

Активними учасниками заходу були запрошені гості - пан Петер Осенкоп (Німеччина) та пан Йоганн Аманн (Австрія), які поділилися зі студентами й учнями знаннями про розмаїття німецькомовного простору та ознайомили зі специфічними культурними традиціями їх країн. Як зазначили гості, німецька мова належить до досить поширених у світі мов і є офіційною державною мовою Федеративної Республіки Німеччини, а це аж понад 75,3 млн мовців, та Австрії - 8 млн.

Студенти-лінгвісти ІІІ-ІV курсів та учні Ліцею КиМУ (директор – С.В. Сініченко) мали змогу показали гостям свій рівень знань з німецької мови у сценічних постановках і декламуваннях поезії німецькою мовою. Надзвичайно цікавою була вікторина, яка мала назву «Що я знаю про німецькомовні країни», яку провів пан Осенкоп.

Гості були приємно вражені знаннями німецької мови та їх володінням студентами й учнями, їх активною участю та рівнем підготовки Дня німецької мови. Приємно те, що представники німецькомовної спільноти висловили намір надалі всіляко підтримувати майбутніх фахівців з перекладу, а також юних поліглотів-ліцеїстів КиМУ та розвивати подальші культурно-мовні зв’язки.

На завершення пан Осенкоп наголосив, що проведення Дня німецької мови в КиМУ дає можливість студентам і учням зробити крок уперед у пізнанні різних аспектів культури та ментальних особливостей країни, мову якої вони вивчають, а також закликали студентів та учнів продовжувати вивчення німецької мови.