КиМУшна родина святкує Всеукраїнський День освітянина!

05.10.2017

Починаючи з 1994 року, у жовтні понад 100 країн світу святкують День працівників освіти, професії педагога, головним призначенням якої протягом віків є навчити людину бути Людиною.

З нагоди професійного свята студентство майстерні народного артиста України, професора Л.М. Сомова підготували феєричний концерт, присвячений професорсько-викладацькому складу всієї сім'ї Київського міжнародного університету, включаючи Ліцей та Коледж КиМУ, який відбувся в актовій залі університету 5 жовтня 2017 р.

Перед початком святкової програми з вітальним словом до викладачів і студентів звернувся президент Київського міжнародного університету професор Х.В. Хачатурян: «Шановні колеги, щиро вітаю Вас з професійним святом! Нехай Вам завжди всміхається доля, дарує міцне здоров'я та довголіття. Професія викладача нелегка, але в ній усе наше життя і щастя! Я маю щиру надію, що вже зараз наші студенти беруть приклад зі своїх наставників і бачать власне майбутнє в науково-педагогічній діяльності. Сподіваюсь, ті знання, якими Вас, шановні студенти, збагачують стіни КиМУ, уже завтра ви зможете передати наступному поколінню.

Студенти Інституту телебачення, кіно і театру (директор - заслужена артистка України, професор Н.О. Ільїна), спеціальності «сценічне мистецтво», під керівництвом режисера-постановника В.П. Демченко, підготували яскраві музичні та хореографічні виступи. Найемоційніше глядачі сприйняли спеціально підготовлений сюрприз від професора Л.М. Сомова – живе, музичне виконання класичної композиції з п’єси Каміля Сен-Санса «La Mort du Cygne» на віолончелі. Композицію майстер присвятив викладачам, які першими зустрічають першокурсників у стінах Університету і допомагають зробити стартові кроки до опанування майбутньої професії.

Стало приємною несподіванкою участь у заході випускників–театралів 2016 та 2017 р. (Володимир Ситник - актор Київського театру Єсіних, Роман Харандюк – актор фільму «Сара», режисер Олена Каретник).

На завершення концерту молоді актори виконали енергійний танець з вистави-фентезі «Ящірка» та всією театральною майстернею на чолі з головою студентського парламенту КиМУ А. Чоботок виконали гімн «Кращий Інститут».

Шановні колеги! Нехай засіяна невтомною працею освітянська нива урожаїть новими талантами, яскравими особистостями та визначними перемогами й здобутками в житті, а слово вчителя, викладача буде завжди святим і чистим на землі!