Круглий стіл «Проблемні питання спадкового і сімейного права»

05.04.2017

Практика сімейного та спадкового права існує вже сотні років, тому, відповідно, є майже досконало вивченою та досліджуваною. Однак, як показує практика, дана тема залишається актуальною у наш час, громадяни постійно зіштовхуються з різноманітними проблемам правового регулювання спадкових і сімейних правовідносин. Так, 5 квітня 2017 року в Навчально-науковому юридичному інституті відбулося засідання круглого столу «Проблемні питання спадкового і сімейного права».

Захід був організований кафедрою теоретичних та приватно-правових дисциплін. Модератор – Ткаченко О. В. к.ю.н., доцент кафедри теоретичних та приватно-правових дисциплін. Учасниками круглого столу стали студенти Юридичного інституту, Інституту міжнародних відносин та Коледжу КиМУ спеціальності «Правознавство».

Порядок круглого столу передбачав обговорення доповідей студентів, присвячених актуальним і спірним питанням правового регулювання спадкових і сімейних правовідносин. В ході цікавої і змістової дискусії були розглянуті питання колізійного регулювання укладення шлюбу (Яковенко Христина) та розірвання шлюбу (Логвиненко Анна), догматичну конструкцію відумерлості спадщини як підстави набуття права власності (Якимів Ілона), проблемні питання і перспективи укладення шлюбного договору (Шляхта Каріна), доктринальні аспекти розуміння заповідального відказу (Баула Марина) та інші питання.

За результатами обговорених питань майбутні юристи успішно представили власні наукові дослідження.