Конференція «Зміни клімату та специфіка його прояву на території України»

14.11.2017

14 листопада 2017 року, у межах Тижня науки в Київському міжнародному університеті, на кафедрі міжнародного туризму відбулася конференція «Зміни клімату та специфіка його прояву на території України» спільно з відділенням наук про Землю Київської МАН (завідувач відділення – Курлова З.О.).

Організатори – професор Некряч А.І. (д.політ.н., проректор з наукової роботи) та професор Вяткіна Т.Г. (д.е.н., завідувач кафедри міжнародного туризму).

Учасників конференції привітав Ліпінський В’ячеслав Миколайович (голова Державної Гідрометеорологічної служби України) та виступив з доповіддю «Глобальна зміна клімату: тенденції та можливі наслідки».

Під час конференції були представлені наукові доробки викладачів, студентів та слухачів МАН, які знайшли відображення в обговоренні таких проблемних питань:

  • «Температурний режим та режим випадання опадів в умовах сучасних змін клімату» - Бунеску Мар’яна (член секції кліматологія та метеорологія Київської МАН);
  • «Вплив зміни клімату на природу України» - Тимошенко Анжела (студентка IV курсу спеціальності «Туристичне обслуговування» Коледжу КиМУ);
  • «Наслідки підвищення рівня Світового Океану» - Швець Анастасія, Фурман Діана (студентки ІІ курсу спеціальності «Туризм»).

Підсумував роботу конференції професор Ніколаєнко Д.В. (д.г.н., професор кафедри міжнародного туризму) доповіддю «Зміни клімату як глобальна проблема людства».