ХХІІ Міжнародна науково–практична конференція молодих вчених, аспірантів та студентів на тему: «Молодіжна політика в контексті євроатлантичного вибору України»

19.04.2017

19 квітня 2017 року у Київському міжнародному університеті відбулось пленарне засідання ХХІІ Міжнародної науково – практичної конференції молодих вчених, аспірантів та студентів на тему: «Молодіжна політика в контексті євроатлантичного вибору України», метою якого було висвітлення наукових напрацювань студентів як університету, так і Коледжу та Ліцею КиМУ.

У роботі конференції взяли участь почесні гості, зокрема: Протоієрей Віталій Клос, д.церковно-історичних наук, проректор Київської православної богословської академії УПЦ КП; Сільвен Ріголле – аташе з питань наукового та університетського співробітництва посольства Франції в Україні; Жослін Гіттон – перший секретар Представництва ЄС в Україні; Марина Бурмака – президент Українського центру суспільного розвитку, доктор соціології; Олів'є Ведрін - президент Continental European Union Club, почесний професор КиМУ; Руслан Кухарчук – президент Асоціації журналістів та мовників України «Новомедіа».

Модератор конференції - професор Некряч А.І. (проректор з наукової роботи КиМУ, д.політ.н., член-кореспондент Академії політичних наук України) оголосила привітання та побажання плідної роботи учасникам конференції, які надійшли від Посольства Республіки Таджикистан в Україні, Малої академії наук учнівської молоді Київської області, а також відео-привітання від університетів - партнерів: Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, Сопотської Вищої Школи та Вищої Школи Бізнесу в Домброві Гурнічій (Польща), Кабульського політехнічного університету (Афганістан). Курлова З.О. (завідувач відділу Науки про землю МАН учнівської молоді міста Києва) побажала господарям конференції, усьому колективу Київського міжнародного університету, надійним друзям і партнерам, а також всім учасникам – вдалого старту, плідної роботи, нових творчих та наукових здобутків, висловила впевненість у продовженні плідної співпраці з КиМУ у майбутньому.

З вступним словом до учасників конференції, а це - 600 студентів разом із своїми науковими керівниками, звернувся президент Київського міжнародного університету, професор Хачатурян Х.В., підкресливши величезну роль молоді в процесах євроінтеграції України. Хачатур Володимирович нагородив кращих 18 молодих дослідників грамотами за плідну наукову діяльність, творчі здобутки та створення позитивного іміджу Університету, Коледжу та Ліцею КиМУ.

Протоієрей Віталій Клос, передавши учасникам конференції благословення та вітання від Святішого Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, висловив впевненість у тому, що успішне майбутнє України у складі Європейського Союзу і, що саме молодь із вірою в перемогу є тією рушійною силою, яка зможе це втілити в життя. Тільки віра може привести нас до перемоги.

Жослін Гіттон та Сільвен Ріголле були єдині в тому, що європейська інтеграція є головним вектором стратегічного розвитку Украіни і визначальним для майбутнього української молоді і залучення її до державних євроінтеграційних проектів тільки прискорить трансформаційні процеси в Україні. Українське суспільство повинно більше підтримувати розвиток українських міжнародних молодіжних рухів та реалізацію проектів.

Марина Бурлака у своєму виступі підкреслила необхідність реального вирішення проблем молоді в Україні (здоров'я, освіта, працевлаштування, поінформованість про права молоді і ін.), розширення послуг, які повинні надавати громадянам органи влади та місцевого самоврядування.

500 річний ювілей Реформації, як нової епохи для християнської церкви і для всієї цивілізації з точки зору радикальних позитивних перемін, глибоке духовне підґрунтя для досягнення благополуччя, без чого Україна не має шансу стати процвітаючою європейською країною - стали темою виступу Руслана Кухарчука.

У виступах студентів знайшли відображення власні наукові дослідження, бачення перспектив входження України до європейської спільноти та шляхів трансформацій, реформ, які мають бути здійсненні в Україні, зокрема: молодь і європейський вибір: алгоритм, взаєморозуміння, співробітництво, діалог, консенсус - приклад Таджикістану (Холбобоєва Ф.Ф., студентка II курсу спеціальності міжнародне право, науковий керівник - к.і.н., доцент Судак І.І.); державний борг України та сучасні проблеми його обслуговування (Чеморда П. О., студент економічного факультету, науковий керівник - к.е.н, доцент Могилевська О.Ю.); міжнародні права власності в законодавстві України та у світі (Аврам Тайя, студентка III курсу спеціальності міжнародне право, науковий керівник - доцент Панфілова Ю.М. - к.ю.н.); The standard of armed conflict (Рут Боладжи, студентка III курсу спеціальності міжнародне право, науковий керівник – доцент, Юрченко С.М.); злочин агресії в сучасному міжнародному праві (Баленко А.О., студентка IV курсу спеціальності міжнародне право, науковий керівник – професор Данченко Т.В., к.ю.н.); державотворчі аспекти у творчості Дмитра Донцова та В'ячеслава Липинського (Гуцуляк Злата, студентка II курсу Коледжу КиМУ, науковий керівник – доцент Іщенко Є.О., к.філол.н.); децентралізація управління: проблеми та шляхи їх вирішення (Кундрик Руслан, аспірант КиМУ); ефективне планування Google календар (Омельченко А. І., студентка I курсу Коледжу КиМУ спеціальності сценічне мистецтво, науковий керівник - доцент Безрученко В.С., к.ф-м.н,); особливості діяльності практичного психолога в організації (Франчук І.В., студентка IV курсу спеціальності психологія, науковий керівник-професор Абрамян Н.Д., к.психол.н.).

Пленарному засіданню конференції передували робота 12 секцій та 2 наукові студентські конференції у період з 8 по 18 квітня, на яких 140 доповідачів виступили з доповідями, що відображали різні бачення тієї чи іншої проблематики, були актуальними і заслуговували на увагу. Інформацію про роботу секцій та відео презентацію їх роботи представив Алексанян В.І. (аспірант, викладач КиМУ). Наукові керівники Університету бачать своє завдання в тому, щоб допомогти студентам, які цікавляться науковими проблемами, зробити перші надійні кроки в науково-дослідницькій роботі. Матеріали конференції (понад 300 статей) знайдуть відображення в науковому збірнику «Молодий будівничий України».

Конференція закінчилася прийняттям резолюції (доцент Самойлов О.Ф., к.і.н.), у якій студенти зазначили, що, отримавши сучасні знання, вони будуть спроможні вирішувати складні завдання щодо інноваційного розвитку України і впевнені, що європейські цінності та стандарти стануть невід'ємною складовою для нової України.

Хід конференції висвітлювали журналісти програми «Студентський квиток» (КиМУ).