День Остерської гімназії №1 у КиМУ

18.12.2017

18 грудня 2017 року в межах програми «День гімназії у КиМУ» гостями Київського міжнародного університету стали 60 старшокласників Гімназії №1 м. Остер Чернігівської області, гімназії, яка нараховує вже 200 років з дня свого заснування (директор – Ірина Миколаївна Курак).

Гостей щиро привітала проректор з наукової роботи професор Некряч А.І., яка відмітила велике значення професійного самовизначення учнів саме завдяки знайомству з майбутніми спеціальностями в стінах університету:

  • музично-хореографічне вітання від студентів I курсу Інституту телебачення, кіно і театру (творча майстерня народного артиста України Льва Сомова, доцент Демченко П.О., викладач Демченко В.П.) створило зворушливу теплу творчу атмосферу для гостей;
  • відео-презентація успішної діяльності Київського міжнародного університету, Коледжу на освітянському ринку України, співпраця з європейськими університетами та можливість отримати додатково до українського європейський диплом, презентація власної університетської телепрограми «Студентський квиток», яка транслюється щотижня на 15-и телеканалах України дала змогу ознайомитись учням з нашими досягненнями та перемогами;
  • психологічне тестування мало на меті допомогти нашим гостям – випускникам школи- в майбутньому професійному виборі (доцент Абрамян Н.Д. – завідувач кафедри психології та педагогіки);
  • на питання - Як вступити до Університету та Коледжу - відповіла професор Рудаківська С.В., проректор з питань довузівської підготовки,яка ознайомила з новаціями вступної кампанії 2018 року;
  • доцент Чучковська О.М., керівник Центру міжнародних та громадських зв’язків, повідомила про ефективні міжнародні програми КиМУ та актуальність впровадження програм подвійних дипломів з вузами-партнерами за кордоном.

Керівники структурних підрозділів виступили з короткими повідомленнями про спеціальності, які майбутні абітурієнти можуть здобути в Університеті та Коледжі КиМУ:

  • директор Коледжу – професор Петренко Т.М., професор Субот А.І. - директор Юридичного інституту; доцент Нагачевська О.О. - директор Інституту лінгвістики та психології; доцент Самойлов О.Ф. - директор Інституту журналістики; професор Ільїна Н.О. - директор Інституту телебачення, кіно і театру; професор Омельяненко М.В. – декан Факультету будівництва, архітектури та інформаційних технологій; доцент Мозолюк О.Ю. - декан Факультету стоматології; доцент Опаленко А.М. - декан економічного Факультету; доцент Судак І.І. - заступник завідувача кафедри міжнародних відносин; доцент Бутко Л.А. - заступник завідувача кафедри управління якістю, стандартизації та безпеки лікарських засобів; доцент Деркач С.С. - викладач кафедри міжнародного туризму; доцент кафедри сценічного мистецтва Демченко П.О. - після виступів яких гімназисти розійшлися для участі в наступних - в дискусійному клубі «Крокуємо Європою»; майстер-класах: «Як стати успішним журналістом», «Житло моєї мрії»; лінгвістичному квесті «Вивчаємо світ через мову»; бізнес-грі «Як стати успішним менеджером»; пізнавальної вікторини «Захоплююче країнознавство і туризм»; правознавчих дебатах «Пізнаємо світ правозахисника», показі етюдів студентами I курсу спеціальності «Сценічне мистецтво», тощо.

Під час екскурсії абітурієнти ознайомилися з прекрасною навчально-матеріальною базою університету.

Відкритий показ - дипломна вистава студентів IV курсу «Амур – живописець» Ж.-Б. Мольера, «Сон в літню ніч» У. Шекспіра (режисер-майстер курсу - заслужений артист України Роєнко О.О.) викликала неймовірне захоплення і бурхливі овації учнів.

Ця зустріч є гарним підґрунтям для подальшої співпраці учнівської та студентської молоді, вчительського та професорсько-викладацького колективів!