"Професія перекладача в сучасному світі" (зустріч науковців КиМУ зі старшокласниками Гімназії №48)

28.10.2016

28 жовтня 2016 року в межах співпраці Київського міжнародного університету та Гімназії №48 м. Києва (директор гімназії – М.І. Босенко), а також з метою поглиблення знань гімназистів з англійської мови та профорієнтації відбулись вікторина та лекція науковців КиМУ для учнів 10-11-х класів гімназії.

Вікторина «Англомовний світ» (English – speaking countries quiz), яку провела доцент І.Б. Тимошенко (кафедра германських мов та перекладу), дала змогу учням 10-х класів закріпити і перевірити знання з мови та історії англомовних країн, діалогічне мовлення. П'ять найкращих знавців англійської мови були нагороджені Сертифікатами Київського міжнародного університету.

З учнями 11-го класу спілкувався професор І.В. Гарнік (кафедра германських мов та перекладу) на тему: «Аспекти підготовки перекладачів-референтів на університетському рівні». Ця тема викликала неабиякий інтерес у одинадцятикласників, адже вони вже стоять перед вибором професії, вибором вищого навчального закладу для вступу у 2017 році. Ігор Васильович ознайомив їх зі специфікою роботи перекладача-референта, проходженням перекладацьких практик і перспектив фахового зростання в майбутньому.

Сподіваємось, що отримана учнями інформація сприятиме реалізації їх мрій і сподівань.