Прем'єра театрального відділення КиМУ на сцені драматичного театру «Браво»

30.01.2016

Горять софіти, уже стоять декорації, закінчилась остання репетиція, за лаштунками актори завершують остаточні приготування. Сьогодні, 30 січня 2016 р., на сцені драматичного театру «Браво» (художній керівник – заслужений діяч мистецтв України, артистка Любов Титаренко) студенти театрального відділення Київського міжнародного університету, разом зі своїм наставником, народним артистом України Сомовим Л.М., представляють глядачам спектакль «И… заплачут бомжи» за п’єсою М. Горького «На дні».

З першої ж хвилини спектаклю глядачі поринають у світ масок та образів, не простих стосунків мешканців нічліжки, досить складних мізансцен, яскравих акторських реакцій, які і здивували, і порадували: є в нашій країні талановита молодь, яка щиро хоче досягти успіху в акторській професії!

Спектакль, у якому взяли участь студенти I, III, IV курсів Інституту телебачення, кіно і театру КиМУ (директор заслужена артистка України Ільїна Н.О.), а роль мандрівника Луки, білобородого старця у світлих одежах і з чорною душею, блискуче зіграв сам Лев Сомов, став репертуарним для Київського драматичного театру «Браво».

Що стосується публіки - охочих побачити постановку зібралося стільки, що довелося прохід у глядацькій залі заставляти додатковими стільцями. Не оминули прем'єру і члени ректорату Київського міжнародного університету на чолі з йогопрезидентом, професором Хачатуряном Х.В. Завдяки творчому і науково-педагогічному потенціалу Київського міжнародного університету, прекрасній матеріальній базі студентам не звикати працювати на професіональних сценах, адже тут працює студентський театр «Ковчег» з вибудованою сценою та глядацькою залою до 100 місць, до їх послуг сцена актової зали на 1300 місць, студенти різних випусків – активні учасники всеукраїнських і міжнародних фестивалів: Відкритий дитячий фестиваль мистецтв «Золотий ключик» у м. Бердянськ; Театральний фестиваль «Джойфест»; Всеукраїнський фестиваль «Через терни до зірок» та ін.

Постановки випускних спектаклів майстерень народних і заслужених артистів України Сомова Л.М., Роєнка О.О., Кочевенка Ю.І. - це завжди подія в житті Київського міжнародного університету. Творчі успіхи студентів і досягнення викладачів знаходять відображення в сюжетах українських телеканалів, а також на шпальтах всеукраїнських газет. Зокрема, 2014 р. - канал «Культура» відзняв 11 серій про творчі доробки студентів (майстерні заслуженого діяча мистецтв України Кочевенка Ю.В. та заслуженого артиста України Роєнка О.О ); 2015 р. - 5 серій студентської вистави «Шекспіріада» ( майстерня засл. діяча мистецтв України В. Кочевенка) для програми «Майстер-клас» Ольги Джигурди. Творчі досягення студентів висвітлюються в тижневику «Газета 2000» та газеті «День».

Нині випускники театрального відділення, пройшовши театральну школу Інституту телебачення кіно і театру КиМУ, пройшли конкурс і отримали місця у провідних театрах Києва та інших міст (Національний академічний театр російської драми ім. Лесі Українки, Академічний драматичний театр юного глядача «ТЮГ на Липках», Київський академічний Молодий театр, Муніципальний театр «Київ», Київський театр мюзиклу «Комільфо», Київський драматичний театр «Браво», Київський молодіжний театр «Тисячоліття», «Вільний театр» Артура Артіменьєва.

Колектив студентів і викладачів Київського міжнародного університету
щиро вітають режисера спектаклю «И… заплачут бомжи» Льва Сомова,
студентів-акторів з успішною прем'єрою,
висловлюють подяку за прекрасні враження,
дивовижну атмосферу творчості і бажають визнання,
успіхів у майбутньому.
БРАВО!!!