Журналісти в зоні АТО

09.02.2017

9 лютого 2017 року в Київському міжнародному університеті військовий журналіст-прикордонник майор Володимир Патола (начальник відділення служби і роботи з особовим складом редакції газети «Прикордонник України» Інформаційного агентства Держприкордонслужби) провів лекцію для студентів Інституту журналістики. Організатор заходу – кафедра теорії та історії журналістики (професор Кривошея Г.П.).

Військовий кореспондент – це журналіст, який, як правило, безпосередньо знаходиться у зоні збройного конфлікту або спілкується з його учасниками. І висвітлення таких подій вимагає певного специфічного підходу, особливо для тих журналістів, які не мають відповідного досвіду роботи в гарячих точках.

Протягом півтори години журналіст давав професійні поради, які мають враховуватись кожним, хто від’їжджає в такі регіони, а саме: правила безпеки, планування поїздки, медична підготовка. Володимир Богданович зауважив, що журналісти мають максимально тверезо оцінювати свій рівень підготовки, не тільки досвідченість, а й психологічний та фізичний стан. Тому, що в зоні бойових дій доведеться зіштовхнутися не лише з відсутністю санітарних умов, але й з великим ризиком для життя.

Журналіст розповів про перебування на передовій у м. Дебальцево та охоче відповів на запитання студентів. Наприкінці лекції всі її учасники зробили спільне фото та подякували Володимиру Богдановичу за мужність та відвагу, проявлені у зоні бойових дій.