«Журналісти проти корупції» - зустріч зі студентами КиМУ

04.04.2016

4 квітня 2016 року в Київському міжнародному університеті відбулася зустріч із представниками Всеукраїнської громадської організації «Журналісти проти корупції», у якій взяли участь студенти ІІІ курсу спеціальності «Журналістика».

Організатор заходу – Інститут журналістики (директор – професор Г.П. Кривошея). Формат зустрічі передбачав аналіз журналістської роботи проти корупції. Керівник громадської організації пан С.І. Кот розповів, що більшість громадян нашої країни потерпають від беззаконня і свавілля чиновників і структур, які повинні захищати наші права. На превеликий жаль, нині не важливо, правий ти чи ні, важливо, які зв’язки маєш.
Чи цього ми хочемо для себе і своїх дітей?

Саме для цього і створено Всеукраїнську громадську організацію "ЖУРНАЛІСТИ ПРОТИ КОРУПЦІЇ" - РУХ ЗА СПРАВЕДЛИВІСТЬ і головне в її діяльності – це допомога, надання підтримки людям, постраждалим від свавілля та беззаконня в усіх сферах життя. Членами Організації є юристи, журналісти, вчителі, лікарі, підприємці, науковці, студенти, активісти, волонтери і всі, для кого СПРАВЕДЛИВІСТЬ не просто слово. «…Ми впевнені, що журналісти повинні боротись у силу своєї професійної діяльності, адже в Україні журналістські розслідування сьогодні — найдієвіший спосіб…» - зауважив Сергій Іванович. У зустрічі також взяв участь журналіст, член громадської організації О.О. Квашин, який у виступі наголосив на потребі розвитку професійної громадської журналістики в Україні.

Зустріч проходила у формі діалогу, студентів цікавили конкретні приклади розкриття й позитивного розв'язання людських проблем, а також співпраця університету з організацією «Журналісти проти корупції» і їх бажання проходити практику на базі організації для набуття професійних навичок, досвіду, що позитивно було сприйнято гостями.