Міжнародний центр академічної атестації та мобільності «Британська кафедра» в КиМУ

15.04.2016

15 квітня 2016 року відбулася зустріч керівництва, членів ректорату Київського міжнародного університету (КиМУ) з представниками Міжнародної академії наук і вищої освіти (МАНВО, Великобританія) для підписання Угоди про створення на базі КиМУ Міжнародного центру академічної атестації та мобільності «Британська кафедра» в межах проекту GISAP, який успішно реалізується на пострадянському просторі з 2011 року.

У заході взяли участь члени ректорату, провідні науковці університету. Проект був презентований Максимом Слепченком – директором Міжнародного центру інтелектуальних проектів в Україні, Управляючим партнером GISAP.

Мета проекту - об'єднання вчених-аналітиків (дослідників) із різних країн і надання їм можливості популяризації власних досліджень та інновацій через публікацію в британських збірниках наукових праць, Міжнародних наукометричних базах даних; створення умов для:

  • визнання українських дипломів про вищу освіту на міжнародному рівні, впровадження в освітню практику університетів Europass Diploma Supplement (DS) та інших європейських освітніх документів системи Europass;
  • підвищення рівня професійної кваліфікації українських фахівців у межах міжнародних програм додаткової освіти – «Додатковий британський диплом»;
  • забезпечення міжнародної академічної та професійної мобільності студентів, учених і фахівців;
  • інтеграції українського освітнього середовища в загальноєвропейську освітню систему.

Пропозиція співпраці знайшла підтримку в присутніх науковців. За словами віце-президента КиМУ, професора Л. Шумигори, участь у даному проекті сприятиме підвищенню конкурентоспроможності українських вишів, зокрема Київського міжнародного університету, на міжнародному ринку освіти, а Europass Diploma Supplement (DS) випускникам КиМУ - це не що інше, як міжнародне визнання кваліфікацій відповідно до європейських вимог, що позитивно сприятиме продовженню навчання на наступному освітньому рівні або працевлаштуванню.

Договір «Про співпрацю та створення міжнародного центру академічної атестації та мобільності «Британська кафедра» між Київським міжнародним університетом і Міжнародною академією науки та вищої освіти (МАНВО, Великобританія) підписали: президент КиМУ, професор Х. Хачатурян і віце-президент Міжнародної академії наук і вищої освіти (МАНВО) пан Томас Морган. У церемонії підписання договору взяв участь офіційний представник МАНВО - президент Всеукраїнського академічного союзу пан Борис Житнігор.

Договір передбачає відкриття і функціювання в приміщенні КиМУ Міжнародного центру академічної атестації та мобільності «Британська кафедра», який буде представляти і реалізовувати програми проекту GISAP і проектів МАНВО. Керівництво Центром покладено на к.і.н., доцента КиМУ Лукашенко А.І.

Захід висвітлювали журналісти телевізійної програми «Студентський квиток».