День гімназії в Київському Міжнародному Університеті

07.04.2016

Обираючи майбутню професію, абітурієнти користуються інформацією, яка потрапляє до них з різних джерел: від батьків, друзів, знайомих. Існує багато варіантів, чому ми обираємо певну професію. Для того, щоб допомогти зорієнтуватись у вирі спеціальностей, 7 квітня в Київському міжнародному університеті пройшов ДЕНЬ ГІМНАЗІЇ в КИМУ для ста п’ятдесяти старшокласників міста Києва. Зокрема, учні Київської гімназії східних мов №1 і Скандинавської гімназії відвідали захід, який пройшов у межах програми «Школа – КиМУ: партнери в освіті», яка включає в себе велику роз’яснювальну роботу серед шкіл України завдяки організації Днів відкритих дверей, реалізації програми «ІНТЕЛЕКТ», інноваційної підготовчої програми «ІНТЕНСИВ», профорієнтаційному тестуванню, інтелектуальним іграм, олімпіадам, конкурсам науково-дослідних робіт, пробним вступним випробуванням. Тільки в поточному навчальному році в заходах Київського міжнародного університету взяли участь понад 1600 старшокласників.

Модератори ДНЯ ГІМНАЗІЇ у КиМУ – проф. А.І. Некряч – проректор з наукової роботи та проф. С.В. Рудаківська – проректор з довузівської підготовки.

Учнів гімназій зустрічали студенти, в актовій залі на них чекала комп’ютерна презентація, виступи керівників структурних підрозділів, знайомство з історією та традиціями Коледжу й КиМУ, ознайомча екскурсія до спеціалізованих кабінетів і лабораторій, зокрема: кабінети з фармації (аптека, кабінет з фармацевтичної ботаніки та фармакогнозії), зала судових засідань, навчальні теле- та радіостудії, лінгафонні кабінети, прес-центр, зала хореографії, студентський театр «Ковчег».

Гостей привітали студенти театрального відділення музично-хореографічною постановкою «Через терни до зірок» (майстерня народного артиста Льва Сомова).

Професори І.В. Тіменко – директор Інституту міжнародних відносин, Г.П. Кривошея - директор Інституту журналістики, Н.І. Ільїна – директор Інституту телебачення кіно і театру, Гарник І.В. – директор Інситуту лінгвістики та психології, В.М. Колосов - декан факультету будівництва та архітектури, Т.М. Петренко - директор Коледжу КиМУ, доценти Л.А. Шевченко - заст. декана медико-фармацевтичного факультету, О.В. Мягкова – декан економічного факультету, С.В. Сініченко - директор Ліцею у своїх виступах ознайомили студентів зі спеціальностями та майбутніми перспективами працевлаштування. Центром інформації, міжнародних та громадських зв’язків була представлена інформація щодо навчання за спільними освітніми програмами КиМУ і європейських університетів.

Провідні фахівці університету провели майстер-класи, які учні могли відвідати за вибором. Їх мета – підкреслити переваги окремих спеціальностей, дати можливість уявити себе справжнім студентом:

  • професор Г.П. Кривошея (директор Інституту журналістики) – «Прес-конференція з відомою особистістю»;
  • доцент А.І. Лукашенко (кафедри країнознавства та міжнародного туризму) - «Інвестиції у вивчення мови – запорука конкурентоспроможності на ринку освіти»;
  • доцент О.Д. Волянюк (директор Юридичного інституту) – правознавчі дебати «Пізнаємо світ правозахисника»;
  • доцент О.Ф. Самойлов (заст. завідувача кафедри міжнародних відносин і зовнішньої політики) – міні-вікторина «Дипломат-ерудит; « Я і Європа».

Учні із захопленням відвідали запропоновані майстер-класи, де отримали нові враження та інформацію про можливі напрями підготовки в КиМУ.

Сподіваємось, що учасники ДНЯ ГІМНАЗІЇ В КИМУ отримали відповіді на всі запитання, які їх цікавили, і це допоможе їм прийняти остаточне рішення щодо майбутньої професії та вищого навчального закладу.

Бажаємо вам успіху у здійсненні своїх планів і будемо раді бачити вас студентами Київського міжнародного університету та Коледжу КиМУ!