«Модель ООН – 2015. Мир – справа кожного» 13-14 березня 2015 року

14.03.2015

13-14 березня 2015 року у гімназії № 136 м. Києва відбулась VI ювілейна Науково-практична конференція

«Модель ООН – 2015. Мир – справа кожного», під час якої учні-делегати представили країни-члени ООН, імітували діяльність ООН на засідання органів цієї міжнародної структури.

У заході взяли участь провідні науковці Київського міжнародного університету:

  • професор Некряч А.І., (д.політ.н., проректор з наукової роботи);
  • професор Рудаківська С.В., (проректор з довузівської підготовки КиМУ);
  • професор Тур’ян О.В., (заслужений журналіст України, к.психол.н.).

25 країн світу представили команди гімназій: Скандинавської, 167, 48, 136, 191, НВК №30 "ЕкоНад", ліцею «Наукова зміна», СШ 128, а також збірна команда скаутів Києва.

Конференція розпочалася доповідю «Про місію ООН у світі», яку представила професор Некряч А.І.

Імітаційна гра надала можливість старшокласникам проявити свої знання у сфері безпеки дипломатичних місій, запобіганні незаконного обігу зброї, захисту прав цивільного населення в гарячих точках, релігійних протирічь як фактора ескалації внутрішньої та зовнішньої нестабільності країн і регіонів світу.

Участь у подібних проектах дає молоді можливість зрозуміти глобальні проблеми, які турбують сьогодні держави та населення в усіх куточках планети, роль ООН у справі поліпшення життя народів світу та забезпечення миру і стабільності світового розвитку, правила поведінки, що сприяють міжнародній співпраці, отримати додаткові знання з історії та культури різних країн.

Впродовж роботи конференції пройшли тренінги з комунікації, майстер клас професора Тур’яна О.В. на тему: «Отримання журналістами оперативної інформації і поширення в ЗМІ». Працював прес-центр, журналісти якого детально висвітлювали роботу кожного комітету та комісії.

Підсумком діяльності представників преси стала газета «Вісник «Модель ООН 2015. Мир – справа кожного», примірник якої отримала кожна команда.

Родзинкою конференції став дипломатичний бал, на якому всі запрошені танцювали як класичні бальні танці – полонез, вальс, польку, так і сучасні — сиртакі та черкеське коло.

Завершилася конференція ухваленням резолюцій і нагородженням учасників.